Nieuws

Terugblik op de Be-Sync inspiratiesessie

Haal meer uit je Microsoft 365-omgeving!

Op woensdag 7 juni 2023 verwelkomden we een veertigtal 4PS-klanten voor een boeiende en informatieve middag over het Microsoft 365-platform. Tijdens deze middag lieten onze Microsoft 365-experts zien hoe bedrijven in de bouw, GWW en installatie hun processen verder digitaliseren en optimaliseren door maximaal te profiteren van de naadloze integratie tussen de totaaloplossing 4PS Construct en het Microsoft 365-platform.

 

Ontdek het gemak van de integratie van alle Microsoft-applicaties

Stel je voor: een eenvoudige manier om op locatie afwijkingen te registreren bij projecten uit  de totaaloplossing 4PS Construct. Of een veilige manier om documenten en informatie te delen met onderaannemers. En wat dacht je van veilig online samenwerken in Teams met collega’s en ketenpartners? Dankzij de applicaties binnen het Microsoft 365-platform is dat eenvoudiger dan ooit. Van maatwerk-apps gebouwd met het gebruiksvriendelijke Microsoft Power Platform tot handige applicaties zoals OneNote, Planner en Teams: de technologie is er, maar veel bedrijven maken er nog onvoldoende gebruik van. Tijd om daar verandering in te brengen.

Zo verliep de Microsoft 365-inspiratiemiddag

De middag begon met een inspirerende presentatie van Paula Middelkoop, Director Product & Development van 4PS Group. Zij nam de aanwezigen mee in de visie van 4PS over digitalisering in de bouwnijverheid en deelde meer informatie over de ontwikkelroadmap van 4PS Group.

Vervolgens was het de beurt aan Ruud Mol, de directeur van Be-Sync. Ruud liet zien welke technologische ontwikkelingen en veranderingen de bouwsector ingrijpend zullen veranderen en hoe technologie nu al invloed heeft op het werk op de bouwplaats.

Uiteraard benadrukte Ruud ook uitgebreid de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt, aangezien de ontwikkelingen op het gebied van AI elkaar in rap tempo opvolgen. Hij liet zien welke impact deze digitale revolutie heeft op bedrijven in de bouwnijverheid, zowel op het gebied van IT-management als op menselijk gebied. Hoewel deze nieuwe technologieën interessant zijn, is het niet eenvoudig om verandering te omarmen en mensen enthousiast te maken voor een nieuwe manier van werken. Uiteraard vertelde hij ook hoe Microsoft deze ontwikkelingen verwerkt in onder andere Microsoft 365 en het Power Platform.

Na deze presentaties konden de deelnemers aansluiten voor één van de keuzesessies. Ze hadden de mogelijkheid om te kiezen uit drie sessies die verschillende onderwerpen behandelden met betrekking tot het Microsoft 365-platform.

Keuzesessie 1: Haal meer uit jouw Microsoft 365-licentie – door Nico Kampinga

Gebruik je Microsoft 365, maar benut je de licentie niet optimaal? Wil je ontdekken hoe je efficiënter kunt werken en beter kunt samenwerken met behulp van de vele applicaties binnen het Microsoft 365-platform? Nico beantwoordde tijdens deze sessie onder andere deze vragen. Hij gaf inzicht in wat mensen precies krijgen binnen hun Microsoft 365-licentie, legde de mogelijkheden en verschillen uit tussen dataopslag in OneDrive, SharePoint en Teams, en liet zien welke nieuwe ontwikkelingen Microsoft binnenkort toevoegt aan Microsoft 365.

Keuzesessie 2: De ins en outs van het Microsoft Power Platform – door Samuel van Hoore

Samuel vertelde tijdens deze sessie meer over het gebruiksvriendelijke ontwikkelplatform Microsoft Power Platform. Wat is zo’n low-code platform nu eigenlijk? Wat zijn de componenten ervan en, nog belangrijker, wat betekent dit voor bedrijven in de bouwnijverheid? Aan de hand van drie concrete voorbeelden liet Samuel zien hoe bedrijven processen volledig kunnen digitaliseren en zelfs deels kunnen automatiseren met behulp van alle onderdelen binnen het Power Platform.

Keuzesessie 3: Het Be-Sync Informatie Portaal: geïntegreerd documentmanagement met 4PS Construct – door Paul Eijskoot

Paul demonstreerde tijdens deze sessie hoe het Be-Sync Informatie Portaal (BIP) relevante documenten rondom projecten, servicelocaties en trajecten uit 4PS Construct samenbrengt op één documentenwebsite (projectenportaal) op basis van SharePoint. Hij gaf de deelnemers inzicht in hoe het BIP precies werkt, legde uit welke voordelen het biedt voor bedrijven en deelde de nieuwe functionaliteiten die Be-Sync in de toekomst aan het BIP zal toevoegen. Na een demonstratie van het BIP sloot ook Martijn Trebbe van Trebbe zich aan bij de sessie. Martijn deelde onder andere zijn ervaring met het BIP en vertelde meer over de implementatie van het BIP bij Trebbe.

We sloten de middag af met een informele borrel, waarbij alle deelnemers de gelegenheid hadden om de sessies met elkaar te bespreken en ervaringen uit te wisselen. We kijken terug op een succesvolle middag en hopen dat we onze klanten hebben geïnspireerd en hebben laten zien hoe technologie het werk op de bouwplaats en op kantoor ondersteunt, vereenvoudigt en zelfs leuker maakt.

  • Deel dit bericht