Nieuws

Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van het Power Platform

Het Microsoft Power Platform wordt steeds bekender bij bedrijven in de bouw, GWW en installatietechniek, en dat maakt ons blij! Nadat we eerder dit jaar 4PS klanten via inspiratiesessies en webinars meer vertelden over de mogelijkheden van het Microsoft Power Platform, schakelen nu steeds meer bedrijven onze hulp in om processen te digitaliseren en automatiseren of documentmanagement slimmer in te richten.

 

Wij van Be-Sync adviseren het Power Platform

Be-Sync is als Microsoft 365 specialist natuurlijk een grote fan van dit laagdrempelige ontwikkelplatform. Met de verschillende onderdelen binnen het Microsoft Power Platform ontwikkelen wij snel digitale oplossingen die bedrijven in de bouwnijverheid ondersteunen bij digitalisatie en automatisering. Dat doen we met oplossingen voor collega’s op kantoor, maar ook voor collega’s op de bouwplaats of op locatie ontwikkelen we handige apps. Denk hierbij aan apps om materiaal af te roepen vanaf de bouwplaats, apps voor het melden van bijna ongelukken of het bestellen van materialen. Ook voor het automatiseren van processen is het Power Platform ideaal, dankzij het onderdeel Power Automate. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Uitdagingen aanpakken met digitale oplossingen

We verwachten dat in de toekomst meer bedrijven zullen kiezen voor digitale oplossingen om het werk op de bouwplaats, servicelocatie of kantoor efficiënter in te richten. Want het grote personeelstekort in de bouwnijverheid blijft een groot probleem. Om ervoor te zorgen dat bedrijven met minder mensen toch hetzelfde (of zelfs meer) kunnen doen, is automatisering van processen een must. Daarbij gaat veel aandacht naar de inzet van robots (bron: Stand van de Bouw 2022, ABN Amro) in het bouwproces, maar laten we vooral de tijdswinst niet vergeten die men krijgt door eenvoudigere en kleinere processen te digitaliseren. En daar kan Be-Sync u bij helpen!

Meer doen met minder mensen

Luuk Scholten, Sales Manager Be-Sync vertelt: “Er is zoveel mogelijk met het Microsoft Power Platform. Dat leidt tot interactieve klantgesprekken waarbij we samen tot hele creatieve oplossingen komen. Dat maakt het zo ontzettend leuk. In een tijd waar we overal mensen tekort komen, is het waardevol om aan de slag te gaan met het Power Platform. Het helpt bedrijven écht om met minder mensen meer te doen. Waar bedrijven daarom eerder bepaalde wensen moesten laten liggen of hun werkwijze moesten aanpassen, biedt het Power Platform nieuwe kansen om toch te blijven innoveren!”

Ook binnen de Microsoft 365 community staat Power Platform centraal

Als Power Platform experts vinden we het geweldig dat het Microsoft Power Platform inmiddels zo’n populair onderwerp is. Zo was het Power Platform één van de belangrijkste onderwerpen tijdens Directions EMEA 2022 in Hamburg. Directions EMEA is hét jaarlijkse community-event van de Directions 4 Partners, de community voor Microsoft Dynamics 365 partners wereldwijd. Samen met collega’s van de 4PS Group was ook Be-Sync dit jaar present. Een ongelofelijke ervaring waar we werden geïnspireerd door sprekers van Microsoft en andere community-leden.

Verregaande integratie met Business Central

Ruud Mol, directeur Be-Sync, zag op Directions EMEA een aantal interessante ontwikkelingen rondom het Microsoft Power Platform en Microsoft 365. Ruud licht toe: “Een belangrijk en mooi nieuwtje uit Hamburg is dat vanaf nu informatie uit Business Central gepresenteerd kan worden in Microsoft Teams. Verder zagen we praktische voorbeelden van procesautomatisering  met Power Automate geïntegreerd met Microsoft Dynamics 365 Business Central en Teams. Zo maak je bijvoorbeeld goedkeuringsflows in Teams die worden aangestuurd door triggers uit Business Central. Uit gesprekken met Microsoft werd ook bevestigd dat men stevig blijft doorontwikkelen op het Power Platform.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze oplossingen om werk in de bouw, GWW/infra of installatietechniek efficiënter in te richten? Neem dan contact op Ruud! Hij vertelt u graag meer over het Microsoft Power Platform, Microsoft 365 of ons unieke DMS op maat van de bouwnijverheid, het Be-Sync Informatie Portaal.

  • Deel dit bericht