Blogs

Microsoft Teams is efficiënt werken op afstand!

In een tijd waarin we noodgedwongen meer virtueel, dus vanuit huis of op afstand, moeten werken en minder samen in één kantoor of ruimte zijn is (Microsoft) Teams een handig hulpmiddel om toch efficiënt samen te werken en de communicatielijnen open te houden.

In een tijd waarin we noodgedwongen meer virtueel, dus vanuit huis of op afstand, moeten werken en minder samen in één kantoor of ruimte zijn is (Microsoft) Teams een handig hulpmiddel om toch efficiënt samen te werken en de communicatielijnen open te houden. De huidige urgentie voor zaken als online vergaderingen of trainingen kunnen uitstekend ingevuld worden met Teams. Middels bijvoorbeeld een audiovergadering kunnen al op gemakkelijke en efficiënte wijze groepsgesprekken gevoerd worden zonder extra kosten.

Maar juist door het eenvoudig kunnen toevoegen van video aan vergaderingen komen vergaderingen tot leven en komt het erg dicht bij de realiteit. De aanvulling met beeld draagt enorm bij aan de aanwezigheid en dus saamhorigheid tijdens het vergaderen, ook al is het virtueel. Juist in de huidige situatie!

Het delen van een scherm voor bijvoorbeeld het geven van een presentatie of belangrijke bespreking biedt niet alleen de mogelijkheid om deze overal bij te wonen, maar er ook echt deel aan te nemen. Zelfs vanaf een mobiel apparaat. Uiteraard is het ook mogelijk om een groep chat te starten over een bepaald onderwerp, of om één op één te chatten voor een kort overleg.

Naast het virtuele vergaderen is Teams ook de plek om samen te werken met en in documenten. Zelfs met meerdere mensen tegelijk samenwerken in één document behoort tot de mogelijkheden. Deze zaken zijn van groot belang om de productiviteit op peil te houden en ook om onderling contact te houden tussen de collega’s en externe partners waarmee wordt samengewerkt.

Teams is de vervanger van Skype for Business en heeft inmiddels vele laagdrempelige, handige en nieuwe functionaliteiten. Een aantal kenmerken van Teams versus Skype for Business zijn:

  • Teams is de vervanger van Skype for Business;
  • geeft een volledige integratie met Office documenten;
  • heeft een prettige en handige gebruikersinterface;
  • zorgt voor minder e-mail verkeer: alle communicatie en documenten gebundeld op één plek;
  • gebruikt aanzienlijk minder bandbreedte;
  • geeft de mogelijkheid tot integratie met extra add-ins (apps).

De implementatie van Teams kan laagdrempelig, het kan relatief eenvoudig en snel gefaciliteerd worden. Door het inrichten van een basis back-up (beheerorganisatie) kan al heel snel resultaat geboekt worden en kunnen de collega’s optimaal en toekomstgericht samenwerken.

Voor verdere informatie of vragen over de implementatie van Teams, neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u verder te helpen, vooral in het huidige zware weer!