Nieuws

Lont B.V. kiest voor Be-Sync Informatie Portaal en nieuw Intranet met documentmanagementbeheer

Na een zorgvuldig selectietraject, koos bouwonderneming Lont Be-Sync om een nieuwe intranetomgeving op te zetten. Naast een nieuwe intranetomgeving zal Be-Sync diverse afdelings-documentsites aanmaken en een nieuw documentmanagementsysteem (DMS) implementeren. Kortom, een mooi project waarin Be-Sync de toegevoegde waarde toont van het breed inzetten van het Microsoft 365 platform.

Samenwerking Lont B.V. en Be-Sync

Lont B.V. heeft de wens om samen met Be-Sync de volgende drie projecten op te pakken:

  • Nieuwe intranetomgeving

Be-Sync zal voor Lont een bedrijfsbrede Intranetomgeving opzetten met specifieke afdelingssites geheel gebaseerd op Sharepoint Online (onderdeel van Microsoft 365 suite). Met deze nieuwe intranetomgeving wilt Lont werknemers meer betrekken en beter informeren over het reilen en zeilen van het bedrijf.

  • Diverse afdelings-documentensites op SharePoint

Be-Sync zal ook aan de slag gaan met het opzetten van de diverse afdelings-documentensites op SharePoint Online. Medewerkers krijgen de juiste rollen en rechten die ze nodig hebben voor toegang tot de documenten. Door al deze documenten in de cloud op te slaan, gaat Lont gebruik maken van een moderne en veilige manier van eenduidig documenten opslaan. Hierdoor kunnen ze intern gemakkelijk samenwerken in dezelfde documenten en profiteren ze van automatisch versiebeheer.

  • Documentmanagementsysteem (DMS)

Tot slot zal Be-Sync voor Lont B.V. het nieuwe documentmanagementsysteem (DMS) implementeren in 4PS Construct gebaseerd op het Be-Sync Informatie Portaal (BIP).

Waarom koos Lont B.V. voor Be-Sync?

Lont B.V. koos voor Be-Sync omdat het Be-Sync Informatie Portaal (BIP) mogelijkheden biedt voor een naadloos geïntegreerde DMS omgeving met 4PS Construct. Er is daarbij geen maatwerk nodig en een minimum aan DMS-beheer. De nieuwe omgeving op basis van het BIP en SharePoint Online biedt een modern platform voor ‘ERP-documentenbeheer’. Dit zorgt ook voor een betere samenwerking met ketenpartners aangezien zij op een beveiligde en gestructureerde wijze toegang krijgen tot specifieke projectbibliotheken.

Lont hoeft zich bij toekomstige upgrades van het ERP-systeem 4PS Construct geen zorgen te maken rondom het onderwerp document management. Dit zal namelijk naadloos meebewegen door het BIP aan de vernieuwde 4PS Construct omgeving te verbinden.

Over Lont B.V.

Bouwen is meer dan het stapelen van stenen. Bewust bouwen aan een leefbare wereld, dat is wat Lont doet. Met oog voor de wereld om ons heen levert Lont uitsluitend topkwaliteit. Het maken van duurzame keuzes doen zij vol passie en vanuit rentmeesterschap. Zo maakt Lont het verschil en willen ze anderen inspireren hetzelfde te doen. Met bijna 100 jaar ervaring is Lont een begrip in Noord-Nederland. Ontwikkelen, bouwen, innoveren, restaureren en beheren. Dit doet Lont in de woningbouw, de agrarische sector, utiliteitsbouw en bestaande bouw.