Nieuws

4PS neemt strategisch belang in Be-Sync

4PS, softwareleverancier voor de bouwnijverheid, heeft een meerderheidsbelang genomen in Be-Sync. Dit bedrijf uit Lunteren helpt bouwbedrijven met software voor projectmatig werken en informatiemanagement, gebaseerd op de Microsoft-suite. Be-Sync blijft opereren onder dezelfde naam; wel verhuist het bedrijf naar één van de kantoren van 4PS in Ede.

4PS en Be-Sync werken al jaren samen en hebben diverse gezamenlijke klanten, waarvan elk met eigen producten en diensten gebaseerd op verschillende Microsoft-platforms. Het gebruik van deze platforms neemt de laatste tijd sterk toe, stelt 4PSA. Denk aan MS Power Platform, Dynamics365, Office365, Teams en allerlei Azure-diensten die geïntegreerd via de cloud beschikbaar zijn.

4PS verwacht met deze overname en de integratie van de producten van Be-Sync zijn klanten in de bouw, grond-, weg- en waterbouw (gww) en installatietechniek, zowel in Nederland als internationaal,  meer toegevoegde waarde te kunnen bieden op het gehele Microsoft-platform. Daarbij geldt de stelregel dat de klant maar één aanspreekpunt heeft.

Dynamics 365

4PS (260 man) heeft vestigingen in Ede, Gent en Hasselt (België) en in het Engelse Birmingham. De gestandaardiseerde softwaresuite 4PS Construct draait op Microsoft Dynamics 365 Business Central. Met portalen, planningtools en apps ondersteunt de software van 4PS de primaire bedrijfsprocessen in de voorbereiding, uitvoering én nazorg bij bouwbedrijven.

Be-Sync is al 15 jaar actief in de bouwmarkt met het ontwikkelen en implementeren van software voor het beheer van documenten, (project)informatie, materieelbeheer en het automatiseren van formulierenstromen via MS SharePoint, MS Office365 en MS Teams. Bij het bedrijf werkt een man of tien.

Begin dit jaar nam 4PS al de divisie van het Gentse Scapta over die zich specifiek richt op de bouwnijverheid in België.

Bron: www.computable.nl

  • Share