nieuws

Met ingang van 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacy (GDPR) wetgeving van kracht. Dit betekent dat we nieuwe regelgeving hebben rondom het bewaren van privacy gevoelige informatie. Bedrijven mogen (bijv.) diverse soorten klant en sollicitant informatie niet zomaar meer gebruiken en delen.

We kennen alleemaal het voorbeeld van het intern delen van het CV van een sollicitant, dit is straks niet meer zo handig. Een sollicitant heeft namelijk het recht dat zijn CV 4 weken na inzending verwijderd moet worden, langer bewaren is in onderling overleg natuurlijk wel mogelijk.

Binnen organisaties worden CV's vaak gedeeld via de mailbox(en) of het wordt opgeslagen op een SharePoint omgeving. Na 25 mei is dat niet zo handig omdat we vaak niet weten waar het CV uiteindelijk allemaal beland.

Als bedrijf kunt u worden aangesproken om het CV te verwijderen, dit is in de (huidige) praktijk bijzonder lastig.

Be-Sync kan u met componenten uit Office 365 helpen om dit proces onder controle te krijgen. Het voorbeeld van het CV is maar een voorbeeld van documenten / informatie beheersing. Wij helpen u graag met al uw documenten aanmaak en beheersing vraagstukken.

Meer weten? Neem contact met ons!

Email
LinkedIn
Twitter